File de dezvoltare umană

Shopping Cart: 0,00 lei 0 items

File de dezvoltare umană

Adevărul în mentalitate construiește succesul în realitate

From the blog

pseudo profesionisti in programare si webdesign

Urăsc proștii și idioții, nimic nou până aici, până și proștii afirmă că urăsc proștii și idioții.

Pentru că așa este, un prost sau un idiot nu va recunoaște niciodată că e prost sau idiot.

Eu, pentru a-mi practica meseria, am studiat 4 ani de Matematică și Informatică, am învățat ce este aia programare și ce înseamnă complexitatea unui algoritm (timpi de execuție, memorie ocupată), știu cu ce se mănâncă astea și în consecință țin cont de ele atunci când sunt pus în fața faptului de a scrie un produs software.

Mai mult, informațiile astea mi-au fost prezentate într-o ordine logică, optimă pentru învățare și mânuire.

Oricât ai vrea ca autodidact, fără niște baze în matematică și în informatică nu poți fi programator bun, simpla cunoaștere a sintaxei unui limbaj de programare nu garanteaza că tu vei și scrie un cod corect și performant în acel limbaj.

Este drept că s-ar putea să poți scrie un cod care să facă ceea ce ți s-a cerut și care, în teste săajungă și la un rezultat, dar codul ăla pus în practică, pe cazuri reale să nu funcționeze, sau să funcționeze foarte, foarte prost.

Ei bine acești proști și idioți se agită pe piața software din românia ca liber profesioniști, amestecându-se printre liber profesioniștii adevărați din domeniu și bazându-se pe faptul că un client nu se pricepe la ce scrie el acolo, pretinde nici mai mult nici mai puțin decât că scrie el un site, un program, un ceva și vrea și bani pentru asta.

This content is for Exclusiv members only.
Log In Register
About the author
rvasile
Sunt 70% programator, 20% afacerist 5% comunicator si Dumnezeu știe ce se mai află în celelalte 5%. Am terminat un liceu de limbi străine (franceză - engleză), apoi o facultate de Matematică și Informatică la Universitatea Ovidius constanța (cursuri de lungă durată cu frecvență la zi), iar apoi, într-un final, am terminat masterul ”Managementul Informatizat al Proiectelor” de la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică economică din Cadrul A.S.E. București. Numai seriozitatea nu m-a lăsat să duc până la capăt gluma în domeniul educației și să fac un doctorat în teologie, dar cine știe. Am lucrat la diverse firme ca programator, ca inginer de software și în alte poziții mai mult sau mai puțin importante. Într-un final m-am lansat cu avânt pe cont propriu în diverse domenii și sub diverse forme, lucruri despre care vorbesc în acest blog. Pentru că numerele contează, trebuie să știți următoarele: Am absolvit liceul cu 9,90; La bac am avut 9,86; La facultate am intrat cu 9,44 în urma unui examen de admitere; Facultatea am terminat-o cu 9,34 ca medie de absolvire; La examenul de licenta (lucrare scrisa) am avut 8,84; La lucrarea de licență (prezentarea lucrării de diplomă) am avut 10; Lucrarea de licență a fost ”Grupul Galois al unui Binom de forma x^n-a, și aplicații”; Media generală de la licență a fost 9,42; Rezultă din cele de mai sus că am absolvit facultatea cu o medie generala de 9,38; La master, nota de absolvire a fost 8; La lucrarea de disertație am avut 10; Deci media generala de absolvire a masterului a fost 9; Lucrarea de disertație s-a numit: ”Particularității ale resurselor umane în echipa de proiect; Integrarea persoanelor cu dizabilități”.